Ακόμη και εν μέσω κρίσης, η Κυπριακή μπίρα φαίνεται πως συνέχισε την ανοδική της πορεία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει διαγράψει σημαντική πρόοδο, ως προς το μερίδιο της αγοράς που κατέχει. Ίσως αυτό έχει να κάνει με την αντίστοιχη άνοδο του τουρισμού στην Κύπρο, όπως επίσης με τις οργανωμένες προσπάθειες των δύο μεγαλύτερων ζυθοβιομηχανιών στο νησί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για κάτι αξιόλογο και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, ως ένα μυστικό που αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας.

Μπίρα ή αλλιώς το νέκταρ των Θεών;

Η μπίρα είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα ποτά παγκοσμίως, μαζί με το κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ουίσκι ή και το ούζο. Ωστόσο, η μπίρα δεν περιορίζεται σε εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν κάτι δυνατό. Ακόμη και σαν συνοδευτικό του φαγητού, σε εξόδους με φίλους και σε εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, η μπίρα είναι πάντα εκεί. Αυτό την καθιστά από μόνη της ένα φαινόμενο.

Τα οφέλη της μπίρας στην υγεία είναι πολλά και εντυπωσιάζουν, καθώς συνηγορούν στην πεποίθηση ότι όλοι πρέπει να δοκιμάσουν και να καταναλώνουν συχνά αυτό το θεσπέσιο αφρώδες ποτό. Για παράδειγμα, ο λυκίσκος έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει ορισμένες μορφές καρκίνου και ταυτόχρονα αποτελεί κύριο συστατικό της μπίρας. Αν αυτό δεν είναι λόγος για να ξεκινήσετε να πίνετε μπίρα, τότε ποιος είναι;

Στην Κύπρο οι δύο μεγαλύτερες ζυθοβιομηχανίες ανήκουν στην ΚΕΟ και το Φωτιάδη. Αν αναρωτιέστε για τη δημοφιλέστερη μπίρα στο νησί, αυτή είναι η Carlsberg και παράγεται από τη δεύτερη ζυθοβιομηχανία, ενώ αντίστοιχες πωλήσεις έχουν η ΚΕΟ, η ΛΕΩΝ και η Krauzer Brau. Όμως, το μερίδιο της αγοράς πολλαπλασιάζεται και μαζί προκύπτουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης της ζυθοποιίας στην Κύπρο.

Αν λοιπόν βρίσκεστε σε κάποιο εστιατόριο στην Κύπρο και αναρωτηθείτε με τι να συνοδεύσετε τις υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες που πρόκειται να απολαύσετε, σκεφθείτε αυτό το άρθρο. Δώστε μια ευκαιρία στην Κυπριακή μπίρα και δε θα χάσετε!