Το εμπόριο κάνναβης στην Κύπρο υπήρξε αμφιλεγόμενο θέμα εδώ και καιρό. Πολλοί είναι οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας, όπως επίσης και εκείνοι που τάσσονται κατά και δεν πιστεύουν ότι η χρήση της κάνναβης μπορεί να θεωρηθεί ωφέλιμη για το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, πλέον υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιτρέπει την παραγωγή και την εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και ορισμένων προϊόντων που περιέχουν αυτή την ουσία.

Ποια είναι τα οφέλη της κάνναβης;

Έχει αποδειχθεί ιατρικά μετά από έρευνες ότι η κάνναβη και τα παράγωγά της μπορούν να επιδράσουν θετικά σε πληθώρα περιπτώσεων και παθήσεων. Βεβαίως, η κάνναβη λειτουργεί ως αγχολυτικό και προωθεί την ψυχολογική ευφορία. Επιπλέον, καταπραΰνει τον πόνο σε αρκετές περιπτώσεις και επομένως ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά στον χρόνιο πόνο.

Στην Κύπρο έχει ξεκινήσει η παραγωγή προϊόντων που περιέχουν κάνναβη. Αυτά τα προϊόντα δε λειτουργούν μονάχα θεραπευτικά. Αντιθέτως, ο καθένας μπορεί να τα δοκιμάσει και να διαπιστώσει μόνος του εάν ταιριάζουν στις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Ανάμεσα στα προϊόντα που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Κύπρο, θα βρει κανείς καφέ κάνναβης και λάδι κάνναβης. Το τελευταίο μάλιστα χρησιμοποιείται ως μυστικό συστατικό, που απογειώνει τις σαλάτες και προστίθεται σε μικρές ποσότητες σε πολλά φαγητά.

Πρόκειται για μία πραγματική υπερτροφή, η οποία μπορεί να προστεθεί σε κέικ και σοκολάτα, σε γλειφιτζούρια αλλά και σε γκουρμέ διατροφικές επιλογές. Η κατανάλωσή της μέσω του στόματος ενισχύει τις ιδιότητές της, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο αποτελεσματική. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με τη διεύρυνση των προϊόντων και της ποσότητας που πωλούνται στην Κύπρο. Γιατί όχι μάλιστα πολύ σύντομα να μη δημιουργηθεί κάποιο εστιατόριο, όπου οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να γεύονται δημιουργίες με κάνναβη;

Στο εξωτερικό, έχει ήδη αναπτυχθεί αυτή η αγορά και παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενη. Συνεπώς, είναι λογικό να αναμένεται αυτή η διεύρυνση στην Κύπρο με ανυπομονησία, ως μια αγορά με πολλές ευκαιρίες και προοπτικές.