Η Κύπρος ανέκαθεν υπήρξε μια χώρα, που στηριζόταν στον τουρισμό για την οικονομική της ευμάρεια. Είναι άλλωστε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο ότι το νησί διαθέτει ορισμένα από τα πιο όμορφα μέρη για διακοπές. Γι’ αυτό προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών. Ως εκ τούτου, οι τουριστικές δομές οφείλουν να είναι εξαιρετικά οργανωμένες και η παροχή υπηρεσιών πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο το Υφυπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες και καθορίζει τους στόχους για κάθε χρονιά στην Κύπρο.

Το γαστρονομικό στοίχημα του τουρισμού

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Κύπρου, περιλαμβάνεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον κλάδο της γαστρονομίας. Είναι σημαντικό να προσφέρονται τοπικά προϊόντα σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, καθώς και μια ποικιλία επιλογών για κάθε επισκέπτη στο νησί. Η ποικιλομορφία αποτελεί μυστικό της επιτυχίας, μιας και καταφέρνει να καλύψει διάφορες ανάγκες και δεν περιορίζεται σε λίγες μόνο από αυτές.

Πλέον στην Κύπρο επικρατεί μία σύμπτυξη γεύσεων, επιρροών, υλικών και εμπνεύσεων. Το παραδοσιακό συνδυάζεται αρμονικά με τις διεθνείς επιρροές και υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες και αλυσίδες φαστ φουντ, που καλύπτουν κάθε ανάγκη και επιθυμία. Προφανώς και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα. Αυτή είναι η ταυτότητα της Κύπρου και θα πρέπει να αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα, ωστόσο, έχουν ήδη δημιουργηθεί οι βάσεις για μια εξαιρετικά ευέλικτη και πολυποίκιλη γαστρονομική σκηνή στην Κύπρο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον κλάδο της διασκέδασης, με τα κλαμπ και τα μπαρ, τις μπιραρίες και τα παραδοσιακά ουζερί να πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, θα βρει κανείς πολλές επιλογές για κάθε προτίμηση. Από ξέφρενα πάρτι μέχρι διακριτικές γωνιές διασκέδασης, νότες παράδοσης μέσα από Κυπριακές βραδιές και ποιοτική μουσική, τα πάντα είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες στο νησί.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό οργάνωσης και αφοσίωσης στον τελικό στόχο, το μέλλον στον τουρισμό της Κύπρου δεν μπορεί παρά να φαντάζει λαμπρό!