Οι νέοι που αγαπούν τα beach party και τον ασταμάτητο χορό μέχρι το πρωί θα πρέπει να κατευθυνθούν στην πόλη της Αγίας Νάπας, έναν πραγματικό παράδεισο νυχτερινής ζωής, που θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Η περιοχή της Αγίας Νάπας χαρακτηρίζεται από γραφικές παραλίες και γαλάζια θάλασσα, αλλά και από μια εξαιρετική προσφορά σε νυχτερινή διασκέδαση.

Η Αγία Νάπα, στα νοτιοανατολικά της Κύπρου, ήταν κάποτε ένα ήσυχο ψαροχώρι, αλλά από τη δεκαετία του ‘90 και μετά άρχισε να μεταμορφώνεται γρήγορα σε σπουδαίο καλοκαιρινό προορισμό για clubbing. Σήμερα φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από club, bar διαφόρων ειδών και disco με σπουδαία event. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το ζωντανό θέρετρο μνημονεύεται στο βιβλίο Guinness για τον μεγαλύτερο αριθμό club παγκοσμίως.

Πού και πότε χτυπάει κόκκινο η διασκέδαση

Η διασκέδαση στην Αγία Νάπα συναντάται γύρω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την πόλη από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθώς και γύρω από την κεντρική πλατεία.

Η είσοδος στα club κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου κοστίζει έως και 25 ευρώ, ανάλογα με το event, συχνά όμως διανέμονται κουπόνια για μειωμένη είσοδο ή εκπτώσεις στα ποτά.

Τα party ξεκινούν ήδη από το μεσημέρι, όταν οι νέοι χορεύουν και διασκεδάζουν στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα. Τα περισσότερα bar γύρω από την πλατεία και τον κεντρικό δρόμο ανοίγουν στις 8 το βράδυ.

Στην αρχή της βραδιάς γεμίζουν τα bar που προσφέρουν τα φθηνότερα ποτά, μακριά από το δημοφιλές κέντρο της πόλης. Υπάρχουν απόκεντρα στέκια που προτιμώνται από οικογένειες, ζευγάρια και γενικά από όσους αναζητούν ένα ήσυχο βράδυ.

Αλλά η πραγματική διασκέδαση ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα, όταν τα μεγάλα club ανοίγουν τις πόρτες τους και ο κόσμος μπαίνει στην πίστα, ενώ τα διάφορα bar ανταγωνίζονται με τη μουσική για να προσελκύσουν το πλήθος. Τα club κλείνουν γύρω στις 5 το πρωί, αλλά μερικά μένουν ανοιχτά ακόμη και μέχρι τις 7 ή 8 το πρωί.