Αν είστε λάτρης του φαγητού και θέλετε να δοκιμάζετε διαρκώς καινούργιες γεύσεις, δεν έχετε παρά να πάτε έως την Κύπρο και να ζήσετε μοναδικές γαστρονομικές στιγμές. Η Κύπρος είναι το νησί που, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό για την νυχτερινή διασκέδαση και τα ειδυλλιακά τοπία, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει αναφορικά με το φαγητό και την γαστρονομική καινοτομία.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει πληθώρα από παραδοσιακά φαγητά που δεν μπορείς να βρεις πουθενά στον κόσμο.

Το γαστρονομικό στοίχημα της Κύπρου

Είναι αλήθεια πως ο γαστρονομικός τουρισμός ενισχύεται τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως πολλοί τουρίστες επιλέγουν προορισμούς, όπου θα μπορέσουν να πειραματιστούν γευστικά και να δοκιμάσου νέους συνδυασμούς, γεύσεις και εμπειρίες. Για το λόγο αυτό, επιλέγουν προορισμούς με ισχυρή παρουσία στη γαστρονομία και με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Και η Κύπρος αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα, τόσο για το παρελθόν όσο και για το παρόν της γαστρονομίας της.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος προσέρχεται στο νησί για να λάβει μέρος σε γαστρονομικά events παγκοσμίου φήμης, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Μπορεί ακόμα να επισκεφθεί κάποιο από τα ξενοδοχεία που ενίοτε φιλοξενούν ορισμένους από τους πιο γνωστούς σεφ του κόσμου. Η διοργάνωση φεστιβάλ φαγητού αποτελεί επίσης πόλο έλξης πολλών τουριστών ανά τον κόσμο.

Ο πειραματισμός είναι η λέξη κλειδί στο χάρτη της γαστρονομίας και στην Κύπρο το γνωρίζουν αυτό καλά. Συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία και τις πρωτοπόρες τεχνικές μαγειρικής, στην Κύπρο επιδιώκουν να εκπλήξουν τους επισκέπτες και να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Είτε αγαπάτε τις απλές και μεστές γεύσεις είτε ενδιαφέρεστε για έντονους και εκκεντρικούς συνδυασμούς, στο νησί της Αφροδίτης θα βρείτε αυτό που αναζητάτε. Ταλαντούχοι σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων με όραμα ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο κοινός σκοπός τους δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της Κύπρου σε γαστρονομικό παράδεισο!