Ένας από τους λόγους που εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έρχονται και ξαναέρχονται κάθε χρόνο στην Κύπρο είναι σίγουρα το καλό φαγητό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους κυπριακούς και ελληνικούς μεζέδες, που προσφέρουν οι τοπικές ταβέρνες του νησιού. Οι υπηρεσίες εστίασης έχουν αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και καλύπτουν γαστριμαργικές παραδόσεις από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Επίσης πολλές παμπ και πολλά καφέ θα σας εκπλήξουν με την δημιουργική κουζίνα τους, ενώ οι ψαροταβέρνες του νησιού σερβίρουν φρεσκότατα και ποιοτικά ψάρια και θαλασσινά.

Έχετε επίσης την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε γκουρμέ εστιατόρια σε μεγάλα ξενοδοχεία και απλά σουβλατζίδικα, για πιο καθημερινές απολαύσεις.

Με θέα τη θάλασσα

Στον Πρωταρά, κάντε μια στάση στο Alati by the Sea, για μεσογειακή κουζίνα, παγωμένα μοχίτο και εκπληκτικά γλυκά, σε μοδάτη ατμόσφαιρα. Στη Λάρνακα, το Άμμος είναι από τα πρώτα παραθαλάσσια bar – restaurant, που σερβίρουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο παρακάτω, στον ίδιο δρόμο, το Galu προσφέρει μεσογειακή κουζίνα σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Το Breeze, στη Λεμεσό, εντυπωσιάζει με τις πρωτότυπες γαστρονομικές δημιουργίες του και μια πλουσιότατη λίστα κρασιών.

Boutique ταβέρνες

Πολλά μικρά boutique ξενοδοχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Και μια από τις τελευταίες τάσεις είναι να συνδυάζονται με μικρά γκουρμέ εστιατόρια, με λίγα τραπέζια, ιδανικά για ρομαντικά τετ α τετ. Για παράδειγμα, το εστιατόριο Amarula, στο Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort που σερβίρει διεθνή κουζίνα ή το Mitos, στο Library Hotel Wellness Retreat, στον Καλαβάσο, όπου θα απολαύσετε κλασική γαλλική κουζίνα. Αν επιθυμείτε τοπικές γεύσεις, θα πρέπει να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο Apokryfo Boutique Hotel, στο χωριό Λοφού. Εκεί θα δοκιμάσετε πιάτα με κυπριακές γεύσεις και αρώματα του εστιατορίου Agrino.

Μερικές συμβουλές

• Οι Κύπριοι σπάνια τρώνε πριν τις 20.30, οπότε μην ανησυχήσετε αν κάποια εστιατόρια φαίνονται «ύποπτα» άδεια πιο νωρίς.

• Τους καλοκαιρινούς μήνες θυμηθείτε να κάνετε κάποια κράτηση, καθώς πολλά εστιατόρια δεν μπορούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.