Όπως ακριβώς ισχύει η βαθμολόγηση στα ξενοδοχεία με τα αστέρια να συμβολίζουν το επίπεδο της ποιότητας που προσφέρουν στους πελάτες, έτσι θα ισχύει πλέον για τα εστιατόρια της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση επιθυμεί να προωθήσει την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα εστιατόρια του νησιού. Κάτι τέτοιο θα ωφελήσει όχι μόνο τους πελάτες, αλλά και τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων. Παράλληλα, θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τη γενικότερη βελτίωση της εικόνας της Κύπρου στον κλάδο του τουρισμού.

Το χρονικό της αναβάθμισης

Φυσικά και πρόκειται για μια καινοτόμο αντιμετώπιση στην Κύπρο και αντικατοπτρίζει την προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού, έτσι ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους τουρίστες να είναι άξιες των προσδοκιών τους. Ως εκ τούτου, η στρατηγική με τη βαθμολόγηση και τα αστέρια πρόκειται να βοηθήσει τους επισκέπτες στο νησί να αναγνωρίσουν τα καλύτερα εστιατόρια σε κάθε περιοχή και να επιλέξουν ποια θα επισκεφθούν.

Σε μια χώρα όπως η Κύπρος, η κουζίνα αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Η γαστρονομία της Κύπρου περιλαμβάνει θησαυρούς, όπως το χαλούμι και οι κούπες, οι σεφταλιές και τα κουπέπια. Σαφώς και πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται το νησί, όχι μόνο για να θαυμάσουν τα ιστορικά μνημεία και τα μέρη φυσικής ομορφιάς. Το επισκέπτονται επίσης για να γευτούν τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες που προσφέρει. Σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγευτικό.

Με αυτό ως δεδομένο, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν τα εστιατόρια της Κύπρου. Ένα προϊόν πρέπει να προστατεύεται και οποιοδήποτε εμπόδιο πρέπει να αντιμετωπίζεται με τρόπο αποτελεσματικό. Γι’ αυτό και τα αστέρια στη γαστρονομία είναι σίγουρο πως θα δώσουν μια νέα ώθηση στα εστιατόρια της Κύπρου. Θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη, με σκοπό να βελτιωθεί το ήδη εντυπωσιακό φαγητό της Κύπρου και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό στην αγορά, προσελκύοντας ολοένα περισσότερους θαυμαστές.